Postscriptum. Thuiswerk de nieuwe norm? Hold your horses!

HR Square 198
Voor de pandemie uitbrak, mocht volgens 21,7 procent van de respondenten niemand in hun organisatie thuiswerken. Dat leert een rondvraag die Dell Technologies en Data News samen organiseerden met bijna 2500 respondenten uit diverse sectoren (met zowel bedrijfsleiders als werknemers). Toch was thuiswerk al goed ingeburgerd. Bij een derde van de bedrijven kreeg iedereen de kans om thuis te werken. In bijna de helft van de ondernemingen was thuiswerk voorbehouden voor bepaalde functies.Opvallend is dat grotere bedrijven met meer dan 500 medewerkers meer openstonden voor thuiswerken dan kleine (<100 mensen) en middelgrote ondernemingen. Een kwart van de ondernemingen had geen specifiek beleid uitgewerkt. Dit betekent dus dat er geen wettelijk kader was en geen reglement waarin de do’s en don’ts waren opgenomen. De hoofdreden waarom medewerkers niet mochten thuiswerken, is de mindere controle door leidinggevenden (40 procent). Bijna een vijfde verwijst naar risico’s voor de beveiliging van de bedrijfsinformatie. Eenzelfde...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.