Postscriptum. Verplichte vaccinatie: ga ervoor!

HR Square 207 (november-december 2021)
    Stapsgewijs voert de Italiaanse regering steeds verdergaande wettelijke werkregels in voor de strijd tegen corona. Zij volgt het adagium van keizer Augustus, festina lente, ‘haast je langzaam’. Zo is ze al veel verder gevorderd dan de andere Europese landen (inclusief dat van ons). Sinds 15 oktober is een algemeen verplichte coronapas ingevoerd. Een vaccinatieplicht was er al voor de zorgberoepen (een vrij ruime lijst), zowel voor werknemers als zelfstandigen. Bovendien geldt de plicht ook voor iedereen die zijn activiteit uitoefent in zorginstellingen. Nu is er dus de verplichte coronapas voor iedereen die werkt op een werkplek. Niet alleen werknemers, ook consultants, poetsers, onderhoudslui en tutti quanti hebben hem nodig. De ‘groene pas’ wordt uitgereikt aan personen die voldoen aan minstens één van de volgende voorwaarden. Gevaccineerd zijn (pas is twaalf maanden geldig). Recent negatief getest zijn (geldig voor 48 of 72 uur). Bewezen genezing van Covid-19 gedurende de...

Dit artikel is exclusief voor leden

Bent u lid? Log dan in via onderstaande knop.

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL.
  • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €265 (+ 6% btw).

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
  • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €800 (+ 6% btw).

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.