Postscriptum. Vive Leroy (bis)

HR Square 193
Wat nu Proximus heet, is een bedrijf dat al decennialang in een gezegende toestand van permanente transformatie verkeert. Gewoon door de kracht der dingen: de immer voorthollende technologische vernieuwing in alle vormen van (tele)communicatie en media, gekoppeld aan steeds nieuwe voorkeuren en gedragingen van de klanten. Al die tijd is de onderneming er relatief goed in geslaagd zichzelf aan te passen en heruit te vinden, met overwegend behoorlijke tot fraaie bedrijfsresultaten. Voor een groot deel is dat te danken aan een functionerende interne sociale dialoog, die enerzijds misschien de processen wat vertraagde, maar anderzijds zorgde voor vrij weinig sociale conflicten en een zekere gedragenheid van de ingrepen door het personeel. Het moet gezegd dat de vakbonden zich al heel lang ‘kritisch-constructief’ opstellen: hoewel zij het de directie niet altijd gemakkelijk maken, zijn zij zich principieel bewust van de noodzaak om onafgebroken te veranderen en steunen zij het idee. Zolang het...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.