Postscriptum. Vliegen zonder overleg of neerstorten?

HR Square 177
  Ryanair slaagde er kort voor de kerstvakantie in een allereerste pilotenstaking in zijn ruim dertigjarige bestaan te voorkomen, door in verscheidene landen waar stakingsaanzeggingen waren ingediend, te beloven dat het bedrijf vakbonden zou erkennen. Alleen een Duitse pilotenvereniging hield een werkonderbreking van amper vier uur. Voor CEO Michael O’Leary was het peanuts deze actie te breken door het inzetten van buitenlandse opgevorderde piloten en huurlingen. Ondertussen is de vakbond slechts in homeland Ierland erkend. In onder meer het VK, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland en België wachten ze nog op de concretisering van de beloften. Bij ons was er een eerste ontmoeting tussen enerzijds Ryanair en anderzijds de LBC-CNE (ACV) en de Belgian Cockpit Association, vooralsnog zonder resultaat. Opmerkelijk was dat Ryanair tijdens dat gesprek ook een loonsverhoging van 14 procent zou hebben voorgesteld. Het hek is van de dam bij het bedrijf dat in de landen waar het bases...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.