Postscriptum. Vliegen zonder overleg of neerstorten?

HR Square 177
  Ryanair slaagde er kort voor de kerstvakantie in een allereerste pilotenstaking in zijn ruim dertigjarige bestaan te voorkomen, door in verscheidene landen waar stakingsaanzeggingen waren ingediend, te beloven dat het bedrijf vakbonden zou erkennen. Alleen een Duitse pilotenvereniging hield een werkonderbreking van amper vier uur. Voor CEO Michael O’Leary was het peanuts deze actie te breken door het inzetten van buitenlandse opgevorderde piloten en huurlingen. Ondertussen is de vakbond slechts in homeland Ierland erkend. In onder meer het VK, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland en België wachten ze nog op de concretisering van de beloften. Bij ons was er een eerste ontmoeting tussen enerzijds Ryanair en anderzijds de LBC-CNE (ACV) en de Belgian Cockpit Association, vooralsnog zonder resultaat. Opmerkelijk was dat Ryanair tijdens dat gesprek ook een loonsverhoging van 14 procent zou hebben voorgesteld. Het hek is van de dam bij het bedrijf dat in de landen waar het bases...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.