Postscriptum. Vrouwen: hoera België, merci sociaal overleg!

HR Square 168
Het was me weer wat op en rond 8 maart, Internationale Vrouwendag, de dag waarop jaarlijks wereldwijd opgekomen wordt tegen geweld op én discriminatie van vrouwen. Alle informatiekanalen deden nog eens een dagje of twee, drie aan overkill met betrekking tot Het Probleem. We hielden er bijna een Vrouwendagindigestie aan over. Ondertussen dronken de meeste mannen die het voor het zeggen hebben nog een glas, pisten een plas en alles bleef zoals het was. Spijtig, want er blijft nog gigantisch veel gezamenlijk en geslachtsoverschrijdend werk te verzetten om Het Probleem met zijn duizenden gezichten uit de wereld te helpen. Even terzijde. De Vrouwendag werd op 8 maart geprikt, refererend aan dezelfde dag in 1908 en 1917. In 1908 greep de eerste vrouwenstaking plaats in New York, voor de achturendag, betere lonen en werkomstandigheden, en stemrecht. In 1917 kwamen de vrouwen van Sint-Petersburg massaal in opstand en op straat tegen de...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.