POSTSCRIPTUM. Werkgevers en werknemers: op verschillende sporen of op ramkoers inzake inzetbaarheid?

HR Square 157
Van de 415 ondervraagde CEO’s en bedrijfsleiders vindt 70 procent dat hun bedienden inzetbaar zijn voor verschillende soorten werk. Zij zijn er ook van overtuigd dat precies hierom driekwart van hun bedienden en meer dan de helft van hun arbeiders gemakkelijk een andere baan kunnen vinden. De werkgevers zijn overwegend lovend over de inzetbaarheid, kennis en capaciteiten van hun personeel.  Driekwart van de werkgevers stelt dat hun werknemers een beroep doen op hun leidinggevende voor advies of coaching. Zoals het werkgevers betaamt, kloppen zij zich graag op de borst: zowel de organisaties als de werknemers leveren zeker te waarderen inspanningen voor duurzame inzetbaarheid. Nog steeds door de werkgeversbril bekeken, zouden hun werknemers over vijf jaar hun job nog even graag doen als vandaag en zouden ze loyaal blijven.   Tot zover het ‘goede’ nieuws. We gaan nog even door op de perceptie van de bedrijfsleiders. Volgens hen heeft nog niet...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.