Postscriptum. Wie is bang van de jonge Turken?

HR Square 133
De ‘gemiddelde’ Vlaamse werkgever discrimineert schoolverlaters met een ‘allochtone’ naam, zelfs al hebben de kandidaten exact hetzelfde sollicitatieprofiel en diploma als kandidaten met een Vlaamse naam. ‘Allochtone’ kandidaten krijgen veel minder de kans van werkgevers om hen te overtuigen van hun capaciteiten en motivatie tijdens een persoonlijk gesprek. De resultaten van het onderzoek zijn stuitend. Gemiddeld moet een Turkse schoolverlater 44% meer solliciteren dan een Vlaamse vooraleer hij of zij uitgenodigd wordt voor een gesprek. De jonge Turk moet 14 à 15 keer solliciteren om hetzelfde resultaat te halen van de jonge Vlaming die 10 keer solliciteert. Aan de onderkant van de arbeidsmarkt wordt het helemaal verschrikkelijk. Voor laaggeschoolde, niet-knelpuntberoepen moet de jonge Turk 3,6 keer zo veel brieven schrijven. Of 36 sollicitaties voor de 10 van de Vlaamse kandidaat. Maar zelfs voor laaggeschoolde knelpuntberoepen moeten jonge Turken meer inspanningen leveren om in overweging genomen te worden (27%). Hogere studies...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.