Postscriptum. Yabba Dabba Doo: het gendervraagstuk herzien

HR Square 138
.Wat zijn nu die foute veronderstellingen? De voornaamste is dat mannen en vrouwen verschillen, en dat het onderscheid natuurlijk en blijvend is. Ook op het werk. De courante aanpak van het gendervraagstuk op het werk heeft als uitgangspunt dat de verschillen tussen man en vrouw moeten erkend, begrepen en gewaardeerd worden, opdat de beide seksen harmonieuzer en productiever zouden samenwerken.  Kandola knalt het idee af dat tussen mannen en vrouwen op basis van de evolutie een natuurlijke arbeidsrollenverdeling zou bestaan. U kent dat van bij de holbewoners: de mannen gingen op jacht en visvangst, de vrouwen bleven in of nabij de grot om groenten en fruit te scharrelen en – natuurlijk – voor de kinderen te zorgen. De auteur noemt dit de ‘Yabba Dabba Doo’-theorie, een voorstelling van zaken die ongeveer even accuraat is als The Flintstones.  Historisch onderzoek leert echter dat de jagers-verzamelaars niet in grotten woonden, maar nomaden...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.