Praktijk. Alpro zet in op leiderschap, loopbaankansen en engagement. Hoe werkt HR in een groeibedrijf?.

HR Square 147
Voedingsbedrijf Alpro, gespecialiseerd in producten op basis van soja, telt meer dan 900 medewerkers, verspreid over de hoofdzetel, drie fabrieken en vier verkoopkantoren. En er blijven extra aanwervingen aangekondigd worden. Marc De Boom, VP Human Resources, visualiseert Alpro’s groeiverhaal aan de hand van een S-curve die onderaan begint met de fase van innovatie: :: 1. Fase van innovatie: innovators spuien ideeën en bedenken nieuwe concepten.:: 2. Fase van operationalisatie: andere collega’s zetten nu de zaken in beweging.:: 3. Fase van optimalisatie: hier bevinden zich de specialisten in het optimaliseren van processen. “In een organisatie zijn de drie fases even belangrijk. Op basis van de curve kijken we welke medewerkers we nodig hebben en hoe we ze het best inzetten op de verschillende uitdagingen. Niet iedereen voelt zich immers even comfortabel op elk punt van de groeicurve. Om talent optimaal in te zetten, moet je projecten hebben die voortdurend in de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.