Praktijk: BCS over werken met kortgeschoolden. “We leren hen het vak”

HR Square 135
“Ik hoorde geregeld van leidinggevenden: ‘Die medewerker functioneert niet goed.’ Terwijl ik bijvoorbeeld wist dat die persoon in zijn vrije tijd eigenhandig een huis aan het bouwen was. De uitdaging is om hem voor het werk in het bedrijf even warm te maken als voor het bouwen van zijn huis”, stelt Jef Akkermans, personeels- en projectmanager van Butterfly Catering Services. De productieafdeling van BCS in Beringen telt 33 medewerkers en maakt voornamelijk dagverse soepen, kant-en-klare maaltijden en desserts. “Helaas kennen jongeren het bedrijfsleven onvoldoende. Ik wil geen stenen gooien, noch naar het onderwijs, noch naar de ondernemingen. Maar de kloof tussen onderwijs en bedrijfsleven is groot”, constateert Akkermans. “Daarom gaan we uit van een eenvoudig principe bij rekrutering: wij zullen jou het vak leren, als jij gemotiveerd bent om het te leren. Ik zeg vaak: kom gewoon eens proberen. Na twee dagen evalueren we: is het iets voor jou?” Geen...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.