Praktijk. Conflictbemiddeling op het werk (3). GZA Ziekenhuizen: werken met interne bemiddelaar

HR Square 135
GZA Ziekenhuizen en Woonzorggroep hebben meer dan 1000 bedden, verspreid over drie campussen. Daarnaast verblijven 700 bewoners in acht woonzorgcentra. In totaal werken er 3800 vaste medewerkers, 370 artsen en 420 vrijwilligers. Luc Van Bauwel is intern bemiddelaar en coördineert de dienst bemiddeling, coaching en psychosociale ondersteuning. Voordien werkte hij 15 jaar lang als hoofdverpleegkundige op de psychiatrische afdeling. “We zijn gestart in 2000 met het idee om een ombudsdienst uit te bouwen als neutraal aanspreekpunt om onder meer de communicatie te herstellen tussen externe klanten en zorgverleners”, vertelt Van Bauwel. “In 2002 werd zo’n dienst trouwens verplicht vanuit de Wet Patiëntenrechten. Patiënten en/of hun naasten kunnen er terecht met ongenoegen over de geleverde zorg.” Rol van HR Er was ook nood aan een proactief beleid voor medewerkers en zorgverleners. “Vanuit onder meer de werkgroep leeftijdsbewust personeelsbeleid hebben we dat luik verder uitgebouwd, zodat er ook voor hen een aanspreekpunt...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.