Praktijk. Expats (1). Een medeweker naar het buitenland? En het loon?

HR Square 138
“Bij internationale tewerkstelling ligt de focus vaak vooral op de fiscale gevolgen. Nochtans is het belangrijk om naar het totaalpakket te kijken. En dat begint bij het immigratierecht, want dat kan ook het arbeidsrecht, de sociale zekerheid en de fiscaliteit bepalen”, waarschuwt Sophie Maes, partner en specialiste internationale tewerkstelling bij advocatenkantoor Claeys & Engels. Bij het opstellen van een expat-beleid zijn er verschillende scenario’s mogelijk die telkens gevolgen hebben op het vlak van immigratierecht, sociale zekerheid, arbeidsrecht en belastingen. “Het is belangrijk om een strategie voor internationale tewerkstelling op te stellen en vooraf goede schriftelijke afspraken te maken, niet alleen over de voorwaarden tijdens de missie, maar ook nadien”, raadt Maes aan. “Medewerkers moeten immers evengoed zicht hebben op wat er gebeurt bij de terugkomst. Welke functie mogen ze dan verwachten? Welk loon? Medewerkers die naar het buitenland gestuurd worden, krijgen doorgaans allerlei kostenvergoedingen, maar eens ze terug zijn, vallen...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.