Praktijk. Expats (2). Verlies de partner en de kinderen niet uit het oog.

HR Square 138
Het aantal expats dat voor lange termijn in het buitenland werkt en dat voor meerdere opdrachten in meerdere landen woont, is flink gestegen. Dat blijkt uit een recente studie van HR-consultant Mercer bij 288 multinationale bedrijven. De behoefte aan het ontwikkelen van wereldwijd talent en een groter aantal nieuwe opdrachten in het buitenland, zorgen voor een forse toename van het aantal expats. Zij worden ook intensiever ingezet. Het aantal werknemers met een lange-termijnopdracht in het buitenland (langer dan een jaar) nam sinds 2005 toe van 21 naar 40% in 2012. Het aantal expats dat voor opdrachten in meerdere landen reist, steeg van 6 naar 10%.  Geveld door heimwee?  Naarmate medewerkers voor langere tijd in het buitenland werken en bovendien vaker van de ene internationale opdracht naar de andere trekken, groeit ook het belang van een goede omkadering. Een vroegtijdig afgebroken buitenlandse missie kost immers veel geld. Uit een studie naar...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.