Praktijk. Herstructureren: tijd voor een nieuwe aanpak? (1). De absolute do’s-and-don’ts bij herstructurering

HR Square 134
Herstructurering. Een woord dat angst inboezemt, zowel bij werknemers als werkgevers. “Herstructureren is geen prettige gebeurtenis. Nochtans is het van alle tijden. Herstructureren en ondernemen gaan hand in hand. De economische realiteit verandert zo snel en ingrijpend, dat bedrijven wel moeten ingrijpen en zich herorganiseren”, constateert Ludo Goethals, managing partner van Square Circle. Hij adviseert bedrijven bij het verbeteren van hun performantie en begeleidde al een 120-tal herstructureringen. Welke factoren spelen een cruciale rol? Maar ook: welke details mag je niet onder de mat schuiven? En – vooral – welke aanpak loont? Dat doen we in drie luiken: ::1. Op basis van de ervaring van Ludo Goethals zoeken we uit hoe de horden te nemen. Als apotheose puurt hij uit vijftien waargebeurde gevallen een lijst van do’s-and-don’ts. ::2. Dirk Buyens, academic dean van de Vlerick Business School, zorgt voor commentaar en advies vanuit wetenschappelijke hoek (zie blz. 25). ::3. Christian...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.