Praktijk: Het sociaal overleg gewikt en gewogen. Reacties uit het werkveld

HR Square 128
2013 belooft een druk jaar te worden voor sociaal overleg. Ten laatste op 8 juli moet er zelfs een eenheidsstatuut uitgedokterd zijn, dat eindelijk komaf maakt met het verschil tussen arbeiders en bedienden. Op de vorige bladzijden geeft professor emeritus Roger Blanpain zijn analyse hoe het verder kan (of zou moeten). Ondertussen gaat ook het overleg over een intersectoraal akkoord, een competitievere economie en een flexibelere arbeidsmarkt (met horten en stoten) voort. Manou Doutrepont (adviseur arbeidsverhoudingen en oprichter van SocialeDialoog.be) en Tony Verlinden (tot voor kort directeur sociale relaties bij Colruyt Groep en nu zelfstandig consultant met Veto Consulting & Coaching) laten hun licht schijnen op de sociale actualiteit én toekomst. Mag de rechter tussenbeide komen? “De rechter komt regelmatig tussenbeide in sociale conflicten, maar is daar iets verkeerds aan?” vraagt Doutrepont retorisch. “De rechter kan de stakingen niet verbieden, wel blokkades opheffen. Het stakingsrecht is belangrijk in een democratie....

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.