Praktijk. Hoe verandering succesvol doorvoeren? Welke rol speelt HR in change management?

HR Square 133
Tijdens de National Learning Day van het VOV – Lerend Netwerk in het Brusselse complex Autoworld stelden dertien organisaties hun change-project of -traject voor. Drie van hen kaapten er een prijs mee. De juryprijs ging naar het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende, de publieksprijs naar KBC en de persprijs naar de Union Nationale des Mutualités Socialistes (UNMS). I. Juryprijs: AZ Sint-Jan Brugge-Oostende Weg van het eiland Het project van het Sint-Jansziekenhuis Brugge-Oostende kan samengevat worden onder de noemer ‘Samen staan we sterk’. “Dat is geen flauwe slogan of communicatietruc”, stelt Brigitte Boivin, hoofd Vorming en Organisatie en Leercentrum. “We hebben van bij de start van dit veranderingsproject wel degelijk alle niveaus betrokken. Dat moest ook wel, want de verandering die we wilden realiseren, heeft net te maken met een te grote eilandmentaliteit, reactiecultuur, te sterke hiërarchie en een gebrek aan gedeelde waarden binnen de ziekenhuiscampus. Er was nood aan een grotere betrokkenheid...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.