Praktijk.HRM bij de overheid. Hoe werk maken van leeftijdsbewust personeelsbeleid?

HR Square 134
Ambtenaren van de lokale besturen zijn loyale medewerkers, maar er is een keerzijde: binnenkort zal bijna een derde van het personeel in de Vlaamse publieke sector 50 jaar of ouder zijn. Van alle werkenden in Vlaanderen is een vierde ouder dan 50. De lokale besturen kunnen dus maar beter werk maken van generatiemanagement en leeftijdsbewust personeelsbeleid. Dr. Eva Platteau (Instituut voor de Overheid, KU Leuven) heeft onderzoek gevoerd naar de samenwerking van generaties in lokale besturen en generatieconflicten. Ze vertaalt haar conclusies naar een aanzet tot een leeftijdsbewust personeelsbeleid. Jong of oud? Hoe lang blijf je jong en wanneer ben je oud? Het antwoord is relatief, zo blijkt ook uit de kwalitatieve en kwantitatieve enquêtes die Platteau afnam bij een provinciebestuur en een stad: “Volgens de respondenten ben je jong tot 35 en oud vanaf 50. Er bestaan ook een generatie-identiteit en generatieverschillen. In de bevraagde organisaties spreekt men over...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.