Praktijk: HRM in de kmo. Hoe aan de slag gaan met kortgeschoolden?

HR Square 135
Meer dan de helft van de Vlaamse werkzoekenden is kortgeschoold, ze hebben dus geen diploma van het secundair onderwijs. Van alle Vlaamse kortgeschoolden op de arbeidsmarkt heeft minder dan de helft een job (46,7 procent in 2010). Bij hooggeschoolden is dat slechts 13,8 procent. Niet onlogisch dus dat de Vlaamse overheid zich in het kader van het Werkgelegenheids- en Investeringsplan (WIP) voorgenomen heeft om de participatiegraad van kortgeschoolden te verhogen. Getuige daarvan de nieuwe nadruk op stages in TSO en BSO. Terecht, vinden de werkgeversorganisaties unisono. Dan zullen ook de kmo-werkgevers mee op de kar moeten springen. Frustraties bij werkgevers én kandidaten Uit de studie blijkt dat 78 procent van de bevraagde ondernemingen (een honderdtal in totaal) moeite heeft met het vinden van geschikt personeel. En dat met een heel grote arbeidsreserve in het segment van de kortgeschoolden. De kloof tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt wordt daarmee extra...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.