Praktijk. Innovatiecultuur (1). Dít gedrag moet HR stimuleren: ‘niet dralen maar doen’

HR Square 140
Eén van de grootste problemen waarmee organisaties vandaag worstelen, is de onwaarschijnlijk diepe kloof tussen weten en doen. Ook al weten managers en medewerkers wat er moet gebeuren, ze voeren het gewoonweg niet uit. Die kwaal valt zeker op bij innovatie. Ik moet nog het eerste bedrijf tegenkomen dat niet meer en beter zou willen innoveren. Ik moet ook nog de eerste topmanager tegenkomen die niet zou weten hoe hij dat kan bereiken. Als je hem erop aanspreekt, krijg je prompt een lijst met zaken die het bedrijf kan doen om innovatiever te worden. Het gaat onder meer om zaken zoals ruimte maken om te kunnen experimenteren, om de medewerkers niet af te rekenen op fouten, om het belonen van goede ideeën, om komaf te maken met het silodenken en het elimineren van de bureaucratie. Al even vlug geven ze echter toe dat hun bedrijf die zaken niet tot stand...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.