Praktijk. Innovatiecultuur (3). Innoveren werkt aanstekelijk

HR Square 140
“We vroegen de medewerkers wat ‘ondernemen’ voor hen betekent”, vertelt Michiel Crommelinck, verantwoordelijke Entrepreneurship bij HR-dienstenbedrijf Securex. “De antwoorden varieerden van het nemen van initiatief in hun eigen rol of team, het lanceren van een nieuw product, tot het opstarten van een nieuwe business. We zijn ervan overtuigd dat al onze medewerkers kunnen ondernemen, als de juiste voorwaarden daarvoor ingevuld zijn. In ons HR-beleid besteden we daarom veel aandacht aan de creatie van de juiste context. Belangrijk om innoveren te stimuleren, is dat extra innoverende inspanningen zichtbare veranderingen teweegbrengen. Daarom zijn vrij snel projecten geselecteerd van drie medewerkers die een meerwaarde kunnen betekenen voor onze klanten.”  Focus op doen  “Om innoverend werken aan te moedigen, laten we klassieke, zwaardere innovatieprocessen links liggen. De nadruk ligt in deze fase op doen, niet zozeer op het proces”, legt Crommelinck uit. “We ondersteunen innoverend werken op verschillende manieren. Het uitgangspunt is niet zozeer...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.