Praktijk. Jobcrafting (1). Het werkt, maar blijft vaak dode letter

HR Square 140
Aan de Antwerp Management School buigen professoren en onderzoekers zich dagelijks over de toekomst van onze loopbaan. Wat maakt werknemers geëngageerd? Hoe zit het met het ‘nieuwe werken’? Kunnen we werk ‘anders’ organiseren? Stuk voor stuk vragen die hetzelfde voor ogen hebben: onze jobs duurzamer, organisaties wendbaarder en de werknemers weerbaarder maken. U hoeft zelf waarschijnlijk niet meer dan vijf jaar terug te gaan in de tijd om te ontdekken dat de werkvloer een enorme verandering heeft ondergaan. Tel daar twintig jaar bij en u beseft dat de uitdagingen niet alleen groot, maar vaak zelfs niet te voorzien zijn. Omdat kennis het begin van alle verandering is, onderzocht Antwerp Management School recent de loopbaanattitudes van werknemers. Hoe staan we in onze job? Hoe kijken we vooruit? En wat is daar het effect van op attitudes zoals engagement en trouw aan de organisatie? Eén element in het bijzonder trekt onze aandacht:...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.