Praktijk. Jobmobiliteit (2). “De werknemer zit meer zelf aan het stuur van zijn loopbaan”

HR Square 138
Zorgbedrijf Antwerpen is één van de verzelfstandigde OCMW-entiteiten van de Stad Antwerpen. De groep biedt een ruime waaier van woon-zorgdiensten aan. Zo’n 3700 medewerkers staan in voor ongeveer 16.000 klanten, verspreid in 42 dienstencentra, 3000 serviceflats, 17 woonzorgcentra en een gamma thuisdiensten. Ann D’Havé, manager loopbaanbeleid en ontwikkeling, vertelt ons hoe loopbaanbegeleiding een plaats kreeg in het bedrijf: “We stelden vast dat verschillende medewerkers op een zeker moment iets anders wilden doen dan een zorgberoep. Vaak weten ze dan niet goed wat. Ze kennen hun sterktes en zwaktes niet, waardoor ze gefrustreerd raken als ze niet geslaagd zijn voor examens voor andere functies. Vanuit dat oogpunt hebben we beslist om intern loopbaancoaching aan te bieden, zodat men gerichtere keuzes kan maken. Dat kan zowel intern als extern zijn.” Twee medewerkers wilden graag de functie van loopbaancoach opnemen. Sinds 2012 zijn ze daarvoor gecertificeerd. Ze maken deel uit van het HR-team...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.