Praktijk. Kent u uw conversieratio? Het rendement van online-vacatureteksten

HR Square 133
In het zog van ‘employer branding’ komt nieuw jargon uit de marketingdiscipline bij HR aankloppen. ‘Conversie’, het proces dat van een geïnteresseerde een klant maakt die een product koopt, is perfect vertaalbaar naar HR wanneer de lezer van een vacaturetekst een sollicitant wordt door een cv op te sturen. Het aantal cv’s dat u ontvangt, ten opzichte van het aantal mensen dat uw vacatures leest, vormt uw conversieratio. Uiteraard zijn er manieren om die ratio te beïnvloeden én bijgevolg het rendement op uw media-investeringen voor rekrutering te maximaliseren. Alvorens u verder bladert omdat u toch al overstelpt wordt door sollicitaties die u met moeite gescreend krijgt, even dit: de conversieratio is één van de weinige cijfers die niet noodzakelijk zo hoog mogelijk moeten zijn. “Dat hangt af van wat u wilt”, vertelt Nicol de Voor, copywriter voor tekstbureau Voor tekst en marketingmanager bij Netwerkt Werving & Selectie in Nederland. “Als...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.