Praktijk. Merkambassadeurs. A.S. Adventure versterkt zijn merk via ‘employer branding’.

HR Square 147
Met 600 medewerkers in de winkels en 150 op de hoofdzetel wordt er bij A.S. Adventure dagelijks ingezet op een sterk merk. De meeste merkambassadeurs staan in de winkels, maar de andere afdelingen worden er ook actief bij betrokken. Het merkambassadeurschap vertrekt vanuit de missie. “Daarin staat duidelijk dat we met gespecialiseerde kennis en ervaring de actieve vrijetijdsgenieter willen inspireren. Daarvoor heb je medewerkers nodig die de producten goed kennen en er ook ervaring mee opdoen”, weet HR-manager Freddy Carrette. “Met andere woorden: weet waar je uniek in bent als bedrijf en hoe je medewerkers kan aanspreken om daar actief deel van uit te maken.” Er is dan ook een sterke link met waarden als ‘passie’ en ‘exploreren’. “Bij rekrutering wordt er uiteraard altijd gepeild of de kandidaat matcht met datgene waar wij voor staan.” Het merkambassadeurschap is eveneens sterk verweven met ‘employer branding’ en engagement. “Pas als medewerkers trots...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.