Praktijk. Onderzoek en debat. Wat vinden werknemers van onthaal en opleiding?

HR Square 132
Anja Vanroose, onderzoeker en projectmedewerker HRM aan KATHO/Vives (*), heeft haar onderzoek over de perceptie van de werknemers over onthaal en opleiding in West-Vlaamse organisaties voorgesteld. De 1926 respondenten kwamen uit de meest diverse sectoren en organisaties, van industrie tot onderwijs, van kmo’s tot grote ondernemingen. Bij de bekendmaking van de resultaten hoorde een panelgesprek, waarvan we de belangrijkste reacties ook weergeven. Het debat kwam van Heidi Van Herweghe (HR-directeur Boss Paints), Luc Dekeyser (directeur Kenniscentrum SD Worx), Frederik Anseel (professor Organisatiepsychologie aan UGent). Colin Beheydt (algemeen directeur bij Stad Roeselare en gastdocent Bedrijfspsychologie aan KATHO/Vives) nam de rol van moderator op zich. I. Onthaal Belangrijk retentiemiddel 68 procent van de werknemers-respondenten blijkt tevreden tot zeer tevreden over het onthaal. De tevredenheid is het grootst in grote organisaties en in de quartaire sector. Het meest enthousiast zijn 22- tot 30-jarigen en uitzendkrachten en jobstudenten. Opmerkelijk, want in deze groep bevinden...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.