Praktijk: Teambuilding. Case: Securex. Team zonder manager verliest groepsgeest

HR Square 129
Toen een tiental client advisors van Securex een tijd zonder leidinggevende zaten, zorgde dat voor een dip in de ploeggeest. De teamleden bleven presteren, maar onderling boterde het niet meer. Een dag teamcoaching onder de leiding van change angel Julie Voet moest redding brengen. “Het team in kwestie had op relatief korte tijd verschillende managers gehad”, zegt Saskia Straetmans, director HR Solutions bij Securex. “Op een bepaald moment was er geen directe leidinggevende meer om hen dagelijks te coachen. Sinds dat moment is de teamspirit beginnen achteruitgaan. Iedereen werkte na een tijdje op zijn eiland. Het bleek erg moeilijk om een gevoel van solidariteit in dat team te krijgen. Omdat we wisten dat er niet snel een oplossing zou komen en omdat die client advisors die periode als een zelfsturend team moesten overbruggen, hebben we beslist om de teamgeest te bevorderen via een sessie teamcoaching.” Eerst de doelstellingen Die opdracht...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.