Praktijk: Teambuilding. Is een dagje Ardennen zonde van uw geld?

HR Square 129
Goed geoliede teams zijn bijzonder belangrijk voor organisaties. Daar bestaat geen twijfel over. En dus ontwikkelden er zich de voorbij decennia op verschillende niveaus, van gerespecteerde universiteiten tot en met cowboy-achtige avonturenkampen, allerlei (commerciële) initiatieven, programma’s en sessies om teams beter te laten werken. Voor het gemak vatten we dat amalgaam samen onder één en dezelfde noemer: teambuilding. Of teambuilding werkt? Soms, maar zeker niet altijd. En, om eerlijk te zijn, meestal zelfs niet of amper. In de vruchteloze scenario’s is een teambuildingsessie – in het beste geval – gewoon een leuke activiteit voor de medewerkers. Aangenaam en ontspannend op het moment zelf, maar zonder effect op de lange termijn. En is dat nu net niet de bedoeling van teambuilding: mensen in de toekomst beter laten samenwerken, communiceren, innoveren enzovoort? Is een dagje Ardennen met de collega’s dan sowieso zonde van tijd en geld? Neen. Want teambuilding kan – weliswaar...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.