Praktijk. Wat doet HR bij uitbreiding naar het buitenland? (1). “Het hele bedrijf moet mee in de internationalisering”.

HR Square 147
Sinds de Belgische modeketen Lola & Liza in 2001 uit de startblokken schoot, werden al 90 winkels in Vlaanderen en Wallonië geopend. Ondertussen worden de expansiemogelijkheden in het buitenland onderzocht. Er zijn al twee winkels in Nederland en er staan er meer in de steigers. Luxemburg telt drie winkels en in Frankrijk opende onlangs ook de eerste de deuren. De ambitie om nog verder in Europa uit te breiden, sluimert en hangt af van het succes in Nederland en Frankrijk. Op HR-vlak beheerst HR-directeur Kris Cuypers alles op het terrein. “Wij zijn van het principe dat je rustig moet opbouwen. De verschillen tussen landen zijn soms aanzienlijk, zelfs Waalse en Vlaamse klanten hebben al een andere smaak.” Eigenheid en groeiverhaal uitspelen En wat dan met de medewerkers? “Rekruteren in een land waar je geen bekendheid geniet, vraagt een andere aanpak”, constateert Cuypers. “Je moet mensen aantrekken op basis van een...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.