Praktijk. Wat doet HR bij uitbreiding naar het buitenland? (2). Essentiële juridische aandachtspunten vanuit HR-perspectief.

HR Square 147
Steeds meer bedrijven gaan de internationale toer op. Een mooie en vaak ook noodzakelijke ambitie. Wie ook personeelsleden in eigen bedrijven over de grens heeft, moet wel rekening houden met tal van verschillende lokale gebruiken, reglementen en wetten. De grens oversteken heeft voor een HR-departement verregaande gevolgen. Nog los van het overbruggen van de cultuurverschillen en het integreren van alle bedrijven, moeten er talloze sociale, fiscale en juridische geplogenheden nauwgezet opgevolgd worden. Op de vorige bladzijden vindt u een getuigenis van een HR-directeur in een bedrijf dat er nu voor kiest om meer en meer de internationale kaart te trekken. Aan die hoogst interessante case voegen we hier een lijst toe met allerhande juridische aspecten waarmee u zeker rekening zal moeten houden. Lokale entiteit vereist? In sommige landen kan je pas werknemers tewerkstellen indien er een lokale entiteit bestaat. De eerste stap is dus na te gaan of een lokale...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.