Praktijk. Werknemersbetrokkenheid en preventie (1). Hoe gevaarlijk is werken – en hoe maak je het veiliger?

HR Square 140
‘Werknemersbetrokkenheid en inbreng van deskundigen in het kader van veiligheid en gezondheid op het werk’. Zo klinkt de ietwat lange, maar tevens weinig verhullende titel van het boek dat Anne Van Regenmortel en Jan Popma samengesteld hebben. Professor doctor Anne Van Regenmortel is hoogleraar aan de faculteit Rechten van de Universiteit Antwerpen. Haar Nederlandse collega doctor Jan Popma werkt als senior onderzoeker over arbeidsomstandigheden in het Hugo Sinzheimer Instituut aan de Universiteit van Amsterdam. In hun boek (uitgegeven door Intersentia) maken ze van hun grensoverschrijdende samenwerking dankbaar gebruik om te vergelijken hoe de Belgische en Nederlandse wetgever, werkgevers en werknemersvertegenwoordigers de voorbije twintig jaar zijn omgesprongen met veiligheid en preventie op de werkvloer. ‘Een Belgisch-Nederlandse confrontatie’, is niet zomaar een ondertitel. Het ‘centerpiece’ van hun verhaal, van waaruit alles vertrekt, is de Europese kaderrichtlijn van 12 juni 1989 ter bevordering van de veiligheid en de gezondheid van werknemers op het...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.