Praktijk. Werknemersbetrokkenheid en preventie (2). UZ Gent: Cel Welzijn vangt psychosociale klachten op

HR Square 140
Twee psychologen, twee sociaal verpleegkundigen, een psychologisch assistent en een secretaris – zo ziet de Cel Welzijn van UZ Gent eruit. De zeskoppige ploeg vangt in alle discretie medewerkers op met psychosociale problemen op het werk en daarbuiten. “We werken volledig neutraal”, zegt psychologe Muriël Van Langenhove, die net als haar collega Valérie Vrancx halftijds voor de Cel Welzijn werkt. “Die vrijheid is onze sterkte. Medewerkers weten dat wat hier gezegd wordt binnen deze vier muren blijft. We rapporteren aan niemand over onze contacten met personeelsleden. Niemand weet wie hier binnen en buiten loopt, zelfs de directie niet. Inzage in onze agenda’s bestaat niet. Dat vertrouwen hebben we gekregen en is ook broodnodig.” De opstart van de Cel Welzijn verliep eerder traag of toch het vinden van de weg erheen. “Maar nu kent zowat iedereen ons. Het taboe is er wat af, hoewel het voor veel werknemers een grote stap...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.