Praktijk. Werknemersbetrokkenheid en preventie (2). UZ Gent: Cel Welzijn vangt psychosociale klachten op

HR Square 140
Twee psychologen, twee sociaal verpleegkundigen, een psychologisch assistent en een secretaris – zo ziet de Cel Welzijn van UZ Gent eruit. De zeskoppige ploeg vangt in alle discretie medewerkers op met psychosociale problemen op het werk en daarbuiten. “We werken volledig neutraal”, zegt psychologe Muriël Van Langenhove, die net als haar collega Valérie Vrancx halftijds voor de Cel Welzijn werkt. “Die vrijheid is onze sterkte. Medewerkers weten dat wat hier gezegd wordt binnen deze vier muren blijft. We rapporteren aan niemand over onze contacten met personeelsleden. Niemand weet wie hier binnen en buiten loopt, zelfs de directie niet. Inzage in onze agenda’s bestaat niet. Dat vertrouwen hebben we gekregen en is ook broodnodig.” De opstart van de Cel Welzijn verliep eerder traag of toch het vinden van de weg erheen. “Maar nu kent zowat iedereen ons. Het taboe is er wat af, hoewel het voor veel werknemers een grote stap...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.