Praktijk. Werknemersbetrokkenheid en preventie (3). DHL: preventieadviseur moet bereikbaar zijn

HR Square 140
Bij het logistieke dienstenbedrijf DHL beschikt elke entiteit over een eigen preventieadviseur. De wetgever vraagt daar ook om. Frederik Decoutere vervult die rol voor DHL Aviation, Maarten Verstraete voor DHL Express. Samen met de andere preventieadviseurs van DHL bespreken ze doorgaans één keer per maand de ‘best practices’ uit hun job. Decoutere is bij DHL ook gestart als preventieadviseur, eerst in de nachtploeg, daarna in het dagregime. Verstraete heeft een ander parcours afgelegd. Hij startte 23 jaar geleden als koerier, groeide door naar een leidinggevende functie en werd in 2012 preventieadviseur. “Als supervisor in een operationele functie was veiligheid iets dat me altijd sterk geïnteresseerd heeft. Voor mij was het een logische stap.” Als preventieadviseur moeten ze oog hebben voor de wettelijke verplichtingen die met hun job gepaard gaan, zoals risicoanalyses, vergaderingen met het comité voor preventie en bescherming op het werk en de vereiste verslagen. “Maar we beschouwen het...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.