PRAKTIJK. Young professionals (1). Jonge medewerkers, jonge bazen en andere generatieperikelen.

HR Square 147
Wat verwachten jongeren van hun werk? Hoe moet je ze leiding geven? Kunnen ze dat zelf? Hoe vind, bind en boei je jonge werknemers? Dat zijn de vragen die werkgevers en HR-medewerkers in het bijzonder zich doorgaans stellen voor, tijdens en na hun – vaak – jaarlijkse zoektocht naar een nieuwe lichting jong talent. Vier psychologen van de KU Leuven – promovenda Jana Deprez en Sylvie Boermans en de professoren Jeroen Stouten en Martin Euwema – doken in de vakliteratuur en voerden eigen onderzoek om die vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Ze spraken met leidinggevenden, HR-managers en jonge medewerkers, zowel laag- als hoogopgeleid: productiemedewerkers, haarstylisten, consultants,... De resultaten van hun research schreven ze neer in het boek ‘Hoe manage ik mijn young professionals?’, dat terecht opent met de vraag of generatie Y, de mediagenieke verzamelnaam voor al wat jong en vol verwachting is op de werkvloer, wel zo anders...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.