Praktijk. Young professionals (3). Boston Consulting Group wil alleen de beste studenten.

HR Square 147
Eén op de vijftien. Zoveel van de sollicitanten die Boston Consulting Group uitnodigt voor een gesprek, worden er gemiddeld effectief aangeworven. “Ja, we zijn erg selectief, ook voor onze young graduates”, bevestigt recruitment manager Linde Dewit. Boston Consulting Group is een wereldwijd actief adviesbureau, met 9400 medewerkers en 81 kantoren in 43 landen. In Brussel zijn 120 medewerkers aan de slag voor de groep, onder wie 85 consultants. Elk jaar worden er in België ongeveer 20 tot 25 medewerkers aangeworven. Ongeveer de helft van hen is pas afgestudeerd. “Meestal zijn dat burgerlijk ingenieurs en handelsingenieurs. Of iemand goed genoeg is, hangt af van verschillende factoren die in deze job belangrijk zijn: probleemoplossend denken, analytisch zijn, maar ook communicatie is heel belangrijk, net als tekenen vertonen van leiderschap”, legt Dewit uit. Het bedrijf zoekt vooral studenten die naast hun studies blijk hebben gegeven van die kenmerken, zoals voorzitters van clubs en...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.