Praktijk. Zorgbedrijf Antwerpen is HR-ambassadeur 2013. “HRM is niet te kopiëren, kan wel inspireren”

HR Square 135
Met 3700 medewerkers, 16.000 klanten, een omzet van 250 miljoen euro en volop in een gigantisch organisatorisch veranderingsproces – kan een zorgbedrijf dan in vier jaar een HR-beleid op poten zetten en daarvoor het keurmerk HR-ambassadeur in de wacht slepen? Ja, en de start was echt niet simpel. In 2009 nam Zorgbedrijf Antwerpen alle diensten voor senioren over van het OCMW Antwerpen. Qua personeelsmanagement begon alles zowat van nul. “Toch spreek ik met veel respect over waar we vandaan komen”, benadrukt algemeen directeur Johan De Muynck. “We zijn fier op wat we verwezenlijkten op die korte tijd, maar het is ook omdat de vorige generaties zoveel waardevols opbouwden, dat wij die grote sprong voorwaarts hebben kunnen maken.” De start Vooraleer Philippe De Bruyne HR-directeur werd bij Zorgbedrijf Antwerpen, had hij al dezelfde functie in grote profitbedrijven zoals Niko, Esselte en Betafence. Toevallig wees een vriend hem op de vacature in...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.