Praxis: rekrutering en selectie. Provincie Antwerpen en ArcelorMittal Gent analyseren informatiekanalen. Medewerkers zonder computer: hoe kan je ze bereiken?

HR Square 62
Essentie ■ Geen computer? Ofwel zoek je andere communicatiekanalen, ofwel geef je opleiding. ■ Creëer een breed draagvlak om de (nieuwe) kanalen te laten aanvaarden. ■ Vergeet de ‘oude’ nieuwsbrieven of informatieschermen niet. ■ Zet zeker niet alleen in op elektronische communicatie. ■ Grote aandacht voor interne communicatie zonder computer zorgt voor verhoogde tevredenheid en een gevoel van erkenning. Bij ArcelorMittal Gent hebben 2500 werknemers geen toegang tot een computer. Om hen te informeren en te betrekken bij de organisatie, heeft het bedrijf een uitgebreide structuur uitgewerkt van overlegplatformen en kanalen om informatie te verspreiden zonder hulp van computers. De Provincie Antwerpen pakt het anders aan. Ze wil net iedereen op de elektronische snelweg krijgen. De eerste resultaten van een proefproject met vrij te gebruiken computers en opleidingen lijken succesvol te zijn. Via kioskcomputers Enkele maanden geleden startte de Provincie Antwerpen met een proefproject om de ruim 300 werknemers die...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.