Praxis: Selectie, assessment en development bij Electrabel. “Development center is nuttigst in het begin van een loopbaan”

HR Square 68
Essentie ■ Door assessment te versassen van selectie naar carrièrestart, werd duur van de selectieprocedure gehalveerd. ■ Assessment center werd hervormd tot development center. ■ Medewerker krijgt development center na twee of drie jaar in het bedrijf. ■ Development center geeft aanwijzingen voor persoonlijk ontwikkelingsplan. Het rekruteringsteam van Electrabel draait ook vandaag op volle toeren. De belabberde economische toestand legt het energiebedrijf niet stil. De groep blijft groeien. “Globaal moeten we in 2009 een duizendtal posities invullen. Een groot deel van deze posities moeten ingevuld worden via interne doorstroming binnen de groep GDF Suez. Voor de andere posities, ongeveer 400 functies nog, moeten extern nieuwe medewerkers aangeworven worden”, zegt Anne Vogeleer, talentmanager human recources bij Electrabel. Knelpuntberoepen blijven De aanwervingen moeten deels medewerkers vervangen die met pensioen gaan, maar ook de groei van het energiebedrijf ondersteunen. “We hebben regelmatig nood aan nieuwe competenties naar aanleiding van nieuwe investeringen of het...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.