Praxis: Teambuilding bij Stad Gent. “Het initiatief moet van de dienst zelf komen”

HR Square 66
Al twee jaar zorgt de dienst Loopbaanbegeleiding en Vorming van de Stad Gent voor financiële steun van elk initiatief waarbij de bevordering van de samenwerking centraal staat. Voordien was dat alleen het geval voor outdooractiviteiten en initiatieven die door een consultant werden begeleid. “Maar er waren ook andere acties, zoals een bezoek aan een vergelijkbare dienst of accommodatie in een andere stad, een stadsspel, een namiddag rond een specifiek thema eigen aan een bepaald departement en dergelijke meer”, vertelt Hilde Sturtewagen, directeur van de dienst Loopbaanbegeleiding en Vorming. “Ook deze evenementen hebben onder meer tot doel de samenwerking binnen de dienst of tussen bepaalde diensten te bevorderen. En ook bij dit soort activiteiten komen heel wat kosten kijken.” Het totale vormingskrediet voor de Stad Gent zit gecentraliseerd bij de dienst Loopbaanbegeleiding en Vorming. Een deel wordt vrijgehouden voor kredieten voor teambuildingactiviteiten van de 4946 personeelsleden (inclusief de 449 medewerkers van...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.