Praxis Werving en oudere werknemers: Monsanto en vijftigplussers. Werving en oudere werknemers: (g)een contradictio in terminis?

HR Square 73
Essentie ■ Instant A Plus wil vijftigplussers opnieuw aan het werk helpen door bij werkgevers te bemiddelen en hen ervan te overtuigen om vijftigplussers via een uitzendbaan of vaste baan te rekruteren. ■ De werkgever hoeft zich niet te bekommeren om de praktische zaken (contracten, subsidies en dergelijke). Het Amerikaanse bedrijf Monsanto, één van de grootste bedrijven ter wereld op het gebied van genetisch gemodificeerde zaden, heeft drie Belgische vestigingen: in Antwerpen, Brussel en Mechelen. De twee laatste herbergen uitsluitend kantoren, maar in het hart van de Antwerpse haven ligt al veertig jaar de Monsanto-fabriek met zo’n duizend personeelsleden. Het bedrijf bouwt ook aan enkele ‘centers of excellence’, waar de kennis op bepaalde gebieden wordt verzameld en doorgegeven. Dat klinkt allemaal erg dynamisch, maar ook Monsanto ontsnapt niet aan de algemene economische crisis. Gevolg is dat Monsanto een deel van zijn arbeiders op economische werkloosheid heeft geplaatst. Deze situatie wordt...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.