Praxis – werving en selectie: E-rekrutering bij de VRT. “Beheersinformatie is het codewoord”

HR Square 68
Essentie ■ De VRT is bezig de software voor HR-beleidsgebieden te moderniseren, en vorig jaar was de wervings- en selectiemodule aan de beurt. ■ De nieuwe tool draagt bij aan de uitvoering van de drie pijlers van het HR-beleid van de openbare omroep: talentmanagement, diversiteit en interne mobiliteit. ■ Het systeem maakt het wervings- en selectieproces veel beter stuurbaar en controleerbaar. De aanleiding voor de implementatie van het rekruteringsplatform was dubbel, licht Kaat Desmet, HR-manager bij de VRT, toe. “Ten eerste maakt de implementatie van de e-rekrutering deel uit van de geïntegreerde HR-strategie. Al in 2006 koos de VRT ervoor de gebruikte software voor HR-beleidsgebieden te moderniseren. De voorkeur ging naar (al dan niet aangepaste) modules van SAP. Voorbeelden zijn tijdsbeheer met verlofregistratie en de vervanging van de loonmotor. Een belangrijk aspect daarbij was de gelijktijdige ontwikkeling van elektronische communicatie, zoals de mogelijkheid voor de collega’s om vanaf hun pc...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.