PREDICTIVE. Hij was een ‘leading loser’

HR Square 159
Een droomprofiel Even wat context: de afgelopen drie jaar was deze overigens sympathieke man onafgebroken in het wereldwijde HR-nieuws met schitterende verslagen over zijn inspirerende analyses, met uitgebreide ‘white papers’ bij de gereputeerde Conference Board, met een grote hoeveelheid top awards waaronder de USA Trendsetter van het jaar, de Optimas Award van Workforce.com voor businessimpact, de ‘What Works Award’ van Deloitte en presentaties op onnoemelijk veel conferenties over de hele wereld. Last but not least, zoals hij zelf zegt, werd hij ook nog door zijn analytische softwareleverancier de hemel in geprezen. Voor hen was hij de gedroomde referentie. Met een medialawine tot gevolg. Zijn mea culpa Ik heb het hier over Mark Berry, voorheen HR Analytics Vice President bij ConAgra Foods en zopas van baan veranderd. Hij is nu Chief HR-officer van een agrarische multinational met hoofdzetel in de VS. Ik mag zijn naam noemen, want hij schreef een meeslepend...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.