PREDICTIVE. HR-analytics rapporteert aan de CHRO – Basta!

HR Square 160
Enkele weken geleden had ik een gesprek met een topheadhunter uit Londen die uitsluitend CHRO’s zoekt voor grote beursgenoteerde ondernemingen. Ze beweerde dat ze het steeds moeilijker heeft om aan de verwachtingen van de CEO’s van die bedrijven te voldoen. Eén van de opmerkingen van de CEO’s die keer op keer terugkeert, is het feit dat HR, in discussies met het management, zijn voorstellen cijfermatig totaal onvoldoende onderbouwt. CHRO’s moeten analytisch sterk zijn Het merendeel van de CEO’s die ze ontmoet, hebben van dit belangrijk deficit de buik helemaal vol. Ze besloot het interview met een waarschuwing: “Dit gebrek aan cijfermatig en analytisch vermogen wordt steeds minder geaccepteerd door CEO’s. De toekomstige HR-leider die op dit punt niet scoort, zal op termijn langs de zijlijn staan.” Even slikken. De analytische functie zit te diep weggestoken We hebben het er vaker over met HR-professionals: het succes van ‘new school’ bedrijven zoals...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.