Predictive People Analytics. Handyman, therapeut of geek

HR Square 166
Oplosbare uitdagingenJe leest voortdurend over de uitdagingen, moeilijkheden en problemen bij het ontwikkelen van een data-gedreven HR-functie. Helaas is het lijstje lang: dataproblemen, gebrek aan expertise, moeilijkheden met de privacywetgeving, technologische uitdagingen enzovoort. Maar om eerlijk te zijn, deze uitdagingen zijn weliswaar moeilijk, maar ze zijn wel oplosbaar. De rol van de HR-businesspartner bij analytics Waar je echter veel te weinig over leest, is de rol van de toekomstige HR-businesspartner. Het management – waar data nu een thema is dat zeer duidelijk op de agenda staat – gaat steeds meer een data-gedreven benadering verwachten van de HR-businesspartner in het bijzonder en bij uitbreiding van de HR-functie in het algemeen.Om de aanwezigen op het congres te helpen met hun toekomstige positionering op dat vlak, heb ik de ‘2x2 grid’ gebruikt en er de termen handyman, therapeut en geek ingezet. Ik verklaar me nader: ■ De handyman is de HR-businesspartner die betrokken...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.