PREDICTIVE PEOPLE ANALYTICS. Het omgekeerde model (Luk Smeyers)

HR Square 172
Enkele weken geleden gaf ik een presentatie over ‘predictive analytics in retail’ voor het internationale learningteam van een bekende retailer. Ik vraag dan altijd om vooraf een aantal vragen te mogen ontvangen, zodat ik kan bekijken waar de pijnpunten zich vooral situeren. Steevast komt deze vraag altijd weer bovendrijven: hoe beginnen we eraan? Meestal wordt er dan door enkele mensen wel verwezen naar een of ander ‘HR-analytics maturity model’ en vragen ze me hoe ze die maturity-ladder kunnen beklimmen. Drempelvrees Terwijl de meeste HR-analytics-volwassenheidsmodellen een sequentiële benadering veronderstellen – je start onderaan van het model en je klimt gestaag naar boven – vertel ik steeds opnieuw dat men dit model op zijn kop moet zetten. “Let me challenge conventional maturiy model wisdom”, verkondigde ik tijdens de volgeboekte conference call.Ik legde uit dat de meeste HR-afdelingen ervan overtuigd zijn dat hun werknemersdata niet van goede kwaliteit zijn en/of dat er nog...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.