Predictive People Analytics. Hoe komen we vooruit met analytics? – Luk Smeyers

HR Square 165
Geen software zonder analytics De kern van de beurs werd in één zinnetje samengevat door researchgoeroe Josh Bersin: “No-one is investing in HR software now without analytics.” De kers op ‘mijn’ congrestaart! Waarbij ik zeker ook melding moet maken van het heuglijke moment dat Josh Bersin een ‘lifetime award’ kreeg van de organisatoren voor zijn substantiële bijdrage, reeds vele jaren lang, aan het HR-vak. U kende hem nog niet? Snel googlen, want de artikelen die hij schrijft, zijn onmisbare hulpmiddelen in het HR-vakgebied. Forse vooruitgang te zien Maar nu terug naar de kern van wat ik wilde vertellen over de HR-technologiebeurs. Die draait om twee hoofdzaken: ■1. Enerzijds is er een duidelijke evolutie te zien – althans wat analytics betreft – in de diepgang en de professionaliteit van de casussen die gepresenteerd werden (waarbij de Nederlanders duidelijk voorop lopen). Het valt op dat steeds meer bedrijven aan de slag zijn...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.