Predictive People Analytics. In 120 minuten naar succes met people analytics?

HR Square 183
Ik eindigde mijn vorige column, net voor de zomer, met het advies om met people analytics te focussen op de twee of drie grote people-uitdagingen waar uw CEO of CHRO van wakker liggen, die problematieken zo snel mogelijk beginnen te dataficeren en dat over een voldoende lange periode vol te houden. Op die manier kan de optimalisering van die kritische people-processen grondig gemonitord worden, kunnen data-gedreven optimalisaties stap voor stap doorgevoerd worden én kan de impact van die verbeteringsacties op die people-uitdagingen gekwantificeerd worden (zetten we daadwerkelijk iets in beweging dat waarde toevoegt?). Dataficeren: iedereen van HR betrokken! Ik vertelde dat het starten met people analytics geen oefeningetje is van een of andere geeky data-scientist in zijn of haar eenzame HR-kelderkamertje. Analytics is niet, zoals ik in 90 procent van de met analytics startende organisaties observeer, een project dat door enkele enthousiastelingen in hun donker kamertje (vaak weliswaar met goede...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.