Predictive People Analytics. Klein beginnen is (soms) een (heel) slecht advies

HR Square 177
Experimenteren was legitiem De bekende kok Piet Huysentruyt zou vragen: wat heb je dan geleerd, Luk? Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: je kan klein beginnen, maar je moet weten waar je naartoe gaat. En dat is wat er bij 90 procent van de organisaties is fout gelopen. Ze zijn beginnen experimenteren en ze waren trots op zichzelf dat ze überhaupt al zo ver geraakt waren. De meeste van deze ‘early adopters’ hadden ook wel voldoende tijd om te experimenteren en werden op hun ‘people analytics’-vooruitgang amper gechallenged.Het gebeurde immers meestal onder de radar met kleine schaduwbudgetten. Bovendien was (en is nog steeds) ‘trial and error’ in tijden van ‘agile’ (stap voor stap) en ‘start-up’ (minimal viable product) volledig legitiem. Het geduld is op De tijden zijn de afgelopen 24 maanden echter zeer snel veranderd. Veel experimenteertijd is er niet meer. HR wordt ‘gewoon’ verwacht data-gedreven te werken. Punt. Het...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.