Predictive People Analytics. Luisteren naar je werknemers (al dan niet met een Chief Listening Officer)

HR Square 180
  Vanuit het niets is het de laatste twee jaar ontstaan: organisaties willen nu plots op permanente basis luisteren naar hun werknemers. ‘Continuous listening’ heet het nieuwe knuffeldier van HR. Ik dacht nochtans dat de meeste organisaties dat al jarenlang deden, dat luisteren? Er is toch de jaarlijkse engagement-survey, niet? En blijkbaar moet er nu ineens meer dan één keer per jaar ‘geluisterd’ worden. Ik ontmoette onlangs zelfs een Chief Listening Officer. Wow! Jaarlijkse engagement-survey is voorbijgestreefd Wat is er dan in hemelsnaam gebeurd? Gaan jullie nu ook een Listening Officer aanwerven? Misschien wel, want van echt luisteren zoals de marketeers dat doen bij hun klanten, heeft HR gewoon geen kaas gegeten. Hoe bedroevend irrelevant kunnen we het HR-vak nog maken als we onszelf wijsmaken dat een jaarlijkse engagement-survey ons zou kunnen leren hoe onze werknemers over hun werk en organisatie denken.Zoals collega Josh Bersin het voortdurend herhaalt: HR gebruikt...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.