Predictive People Analytics. People analytics en de rol van de HR-businesspartner

HR Square 178
Gefragmenteerde ver-van-mijn-bed-show Bij het merendeel van de analytische projecten wordt er te veel uitgegaan van de aanwezige data en worden daarop analyses gedaan. Er wordt als het ware een snapshot gemaakt van de bestaande informatie. En de HR-data-scientist, zoals ik in een vorige column reeds schreef, zit wellicht ergens in een kelderkamertje van de HR-afdeling en doet allerlei doorgedreven berekeningen waar niemand wat van begrijpt.Met deze manier van werken, dat stel ik voortdurend opnieuw vast, jagen de analytische nerds tegelijkertijd heel de HR-community tegen zich in het harnas. Het is een gefragmenteerde ver-van-mijn-bed-show waar zo goed als niemand wat aan heeft. Organisaties die op deze manier werken, raken hopeloos vast en verliezen bliksemsnel de broodnodige geloofwaardigheid en ondersteuning. Een integrale dataficatie-benadering We moeten dringend loskomen van deze eenzijdige, experimentele benadering en een sterk draagvlak bouwen om de HR-functie te gaan dataficeren. In plaats van analyse te benaderen vanuit een eenmalig,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.